Pojan huoneen sisustus

P5240154.jpg

Felixin huone alkaa olla vihdoin valmis. Huoneen sisustaminen on jäänyt vähän puolitiehen, huoneessa asuva kun ei hirveästi taida vielä sisustuksesta välittää. Mustavalkoisella mennään, ripaus minttua siellä täällä ja mummalan vintiltä kaivetut duplot tuovat väriä huoneeseen. Dubloista onkin tullut Felixin lemppareita ja siellä ne lojuvat pitkin lattiaa päivästä toiseen. No onhan nuo värikkäät rakennuspalikat ihan huippuja, äiti ja isikin on niistä aika innoissaan. :) 

Huoneen hylly on tuliterä, kasasimme sen eilen. House Doctorin Apart hyllynkannattimet tilasin OMAshopista, jonka takana häärii kaverini Anna. Kaupassa on kaikkea ihanaa, käykäähän kurkkaamassa! Hyllyt on vaneria, ostimme ne Bauhausista valmiiksi leikattuina. Alunperin olin suunnitellut kolme hyllyä päällekkäin, mutta kaksi näytti paremmalta, joten kolmas odottelee vielä paikkaansa. Luulen, että se pääsee meidän makuuhuoneen seinälle. 

Hauska aakkosprintti on saatu kaverilta lahjaksi, ei ihan perinteiset Ä niin kuin äiti ja J niin kuin juusto, vaan Ä niin kuin ääreishermosto ja J niin kuin jetlag. 

 

Briefly in english: A quick look on Felix's room. Colourful toys brings colour to black and white interior. Duplo's are his favourite. 

Ensimmäiset synttärijuhlat

Eilen juhlimme etukäteen ensi viikolla vuoden täyttävää Felixiä. Synttärisankari nautti juhlista ja samanikäiset ja vähän vanhemmat kaverit pitivät huolen, että menoa ja meininkiä juhlissa riitti! Vauvavuosi vierähti hurjaa vauhtia ja innolla odotamme mitä kaikkea uutta tuo pieni poika opettaa meille seuraavan vuoden aikana. Kiitos kanssajuhlijoille ikimuistoisista juhlista! 

 

Briefly in english: We celebrated our son Felix's 1st birthday yesterday. Such a nice day!

Kevätpipo ommellen

Kävin pari viikkoa sitten Vimman Pop Up -storessa ja siinä väen paljoudessa käteeni jäi ainoastaan pala lettikangasta. En omista ompelukonetta, mutta sain Singerin lainaan kaverilta pipotehdasta varten. Ensimmäisen pipon ohjeen keksin itse, toista varten hieman googlettelin järkevämpää ohjetta. Tässä teille jakoon helppo trikoisen pipon ompeluohje. Saumurilla tulisi varmasti siistimpää jälkeä, mutta peruskoneellakin onnistuu!

Leikkaa kankaasta kaksi suippoa samankokoista palasta (koon mittasin ostamastani piposta). Oikea koko toki selviää mittaamalla pipon käyttäjän päänympärys. 

Palaset asetellaan oikeat puolet vastakkain ja ommellaan reunoilta kiinni toisiinsa. 

Molempiin päihin leikataan kolmiot, leikkaamani kolmiot olivat n. 4cm leveät ja 7cm pitkät.

Toisen pään kiila käännetään reunat vastaikkain yhteen ja ommellaan kiinni, jonka jälkeen pipo käännetään oikein päin.

Toinen pää ommellaan kiinni samalla tavalla ja tämä vuoripuoli käännetään lopuksi pipon sisälle ja pipo on valmis! 

Se on kuulkaas viikonloppu taas kohta! Meillä on luvassa synttärihulinoita, kun vietetään tämän kuvassa mallina olevan veijarin 1-vuotis synttäreitä. Seuraavaksi alkaakin synttärivalmistelut ja otan sakset ja kartongit käteen ja ompelukone saa väistyä. Synttäritunnelmia siis luvassa seuraavassa postauksessa! :)

 

Briefly in english: I sewed a cap to my son. Next gonna do some plans for his first birthday party!

Pienen herran uudet popot

No nyt on pojalla kenkiä kesäksi! Suuntasimme aamulla kohti Cape Universalin ystävämyyntejä, tavoitteena löytää pojalle ainakin yhdet kengät ja itsellekin jotain. Iloisena yllätyksenä tuli, että Vansin lasten popoja sai neljä paria 50 eurolla. KYLLÄ, neljä paria! Normaalisti kun yhdestä kenkäparista saa pulittaa 40 euroa. Siispä vink vink, ystikset on vielä sunnuntaihin asti Kiviaidankadulla Lauttasaaressa, tarkempaa tietoa voit katsoa Facebookista täältä

Itselle ostin yhdet kengät, siinä ryysiksessä kun ei riittänyt hermot jäädä penkomaan. Myöskään kanssa shoppailijat eivät kovin innoissaan olleet, kun meikä puski vaunujen kanssa menemään. :) Mutta kannattaa käydä ja jos mahdollista, niin mene heti klo 9.00. 

 

Briefly in english: Shoes, shoes shoes. Bought new Vans for my son. 

Vauvan huoneen sisustuksen suunnittelua

Pyörät lähti pyörimään nopeaa vauhtia, uusi asunto odottaa meitä Alppilassa. Ei saatu korkeita huoneita eikä leveitä ikkunalautoja, mutta saadaan asunnosta varmasti kiva ja oman näköinen. Uudessa kodissamme on 71 neliöä ja se on 50-luvulla rakennetussa talossa, aivan kuten tämä nykyinenkin, eli hyvinkin paljon saman tyylinen. Nykyinen asuntomme meni kaupaksi alle päivässä. Kyllä, ALLE PÄIVÄSSÄ! Kaikki tapahtui todella nopeaa ja muutto on jo kuun lopulla. Meille jää vain muutama päivä aikaa maalaamiseen ennen muuttoa. Kaikki seinät (harmaat)  ja lattia (ruskea) olisi tarkoitus maalata valkoiseksi. 

Uudelle alueelle muutto jännittää, vaikka olen asunut Kallion kulmilla aiemminkin ja Alppilassa on tullut paljon liikuttua ystävien luona. Varmaan eniten jään Punavuoresta kaipaamaan merta ja pieniä putiikkeja ja kahviloita. Onneksi ratikka kulkee tänne suoraan jos ikävä yllättää. :) 

Melkein kaikki vapaa-aika viime päivinä on lähinnä mennyt koneen äärellä istuessa ja Pinterestiä ja nettikauppoja selaillessa. Ihanaa päästä sisustamaan kokonaan uutta huonetta, josta tulee vauvan huone. Luulen, että muutenkin sisustuksessa saattaa tapahtua uutta, sillä uuden olohuoneen muoto tuo hieman uutta haastetta sisustukseen. Esim. nykyinen tv-taso ei tule mahtumaan sinne ja sohva tulee saamaan todennäköisesti kaverikseen nojatuolin. Vitriini ja isompi keittiönpöytäkin olisi haaveissa. 

Yhdelle seinälle haluan tapetin. Muutoin olen pelkistettyjen maalattujen seinien ystävä, mutta vauvan huoneeseen tapetti toisi vähän leikkisyyttä. Tässä muutama vaihtoehto:

Vasen yläkulma Wallpaper by ellos, kaikki muut Ferm Living. 

Paljon on kaikkea ihanaa mistä valita. Seuraavaksi tarkasteluun tori.fi:n aarteet.

 

Briefly in english: We are moving. Baby's room decorating plans.

Tunnelmia ristiäisistä

31.JPG

Ristiäiset on ohi ja meillä niitä juhlittiin kaksi päivää. Lauantaina oli kastetilaisuus, jossa oli paikalla perhe sekä kummit ja sunnuntaina kutsuttiin ystävät juhlimaan. Vähän jännitti miten mahdutaan meille kotiin, kun sunnuntainakin meitä taisi olla lähemmäs kaksikymmentä, mutta ihan hyvin se meni ja jokainen löysi paikkansa jostain lattian nurkasta. Seuraavaksi pitäisi opetella kutsumaan poikaa oikealla nimellään Felix ja unohtaa kaiken maailman Kepposet, Keppikset ja Kepsut. Kastemekkona Felixillä oli mun suvussa kiertänyt mekko, joka oli mullakin päällä reilu 30 vuotta sitten. Ensimmäinen nimi mekkoon on kirjailtu 70-luvun alussa. 

Seuraavaksi keskitytään lomailemaan. Vielä on lomaplänit auki, mutta eiköhän ne parin päivän sisällä ala hahmottua. Kesäkin näyttää olevan täällä, ulkonahan tarkenee ihan t-paidassa, jes jes!