Päivä Dresdenissä

P1010178.jpg
P1010049.jpg
P1010051.jpg
P1010159.jpg
P1010144.jpg
P1010157.jpg
P1010151.jpg
P1010168.jpg
P1010173.jpg
P1010047.jpg
P1010181.jpg
P1010110.jpg
P1010065-2.jpg

Kohta puoli vuotta elämää Saksassa takana ja vihdoinkin saatiin itsemme liikkeelle Berliinin ulkopuolelle. Joulun aikaan käytiin pikaisesti Potsdamissa, mutta sen kauempana ei oltukaan käyty. Toki Berliinissä itsessäänkin riittää jo niin paljon tutkimista, että ei ole tekemisen puute ollut. Pakattiin reppu lauantaiaamuna ja hypättiin Budapestin junaan kohti Dresdeniä. Berliinin päärautatieasemalta matka kesti reilu kaksi tuntia. Juna jatkoi Prahan kautta Budapestiin. On kyllä mahtavaa kun täältä pääsee junalla moneen paikkaan, vaikkakin junaliput on todella kalliita jos lentoihin vertaa. Esim. täältä Berliinistä Wieniin lennot olisi maksaneet yhtä paljon kuin tämä meidän Dresdenin junamatka. Toki junailussa on hyvät puolensa - maisemat ja ilmastoystävällisempi vaihtoehto lentämiseen verrattuna, mutta jos kyse on lyhyestä viikonloppumatkasta, niin aikaahan junailuun kuluu turhan paljon. Meidän kolmen junaliput Dresdeniin ja takaisin nopeimmalla junalla maksoi n. 160 euroa. Ollaan katsottu Interrail-lippuja ja matkustaminen niillä tulee huomattavasti edullisemmaksi jos haluaa käydä useammassa kaupungissa/maassa. Suunnitteilla onkin kesäreissu junaillen naapurimaihin.

Mutta takaisin Dresdeniin. Koska aikaa ei ollut kuin yksi ja puoli päivää, päätimme viettää sen vanhassa kaupungissa haahuillen. Dresdenin upeat barokkirakennukset ihastuttivat toinen toisensa jälkeen ja näkymät oli täysin erilaiset esim. Berliinin verrattuna. Dresden on Saksin osavaltion pääkaupunki ja se tuhoutui lähes kokonaan toisen maailmansodan aikaisissa pommituksissa ja kaupunki on uudelleen rakennettu sen jälkeen. Kuvissa näkyvä valkoinen kirkko Frauenkirche on valmistunut vasta vuonna 2005. Kaupungin läpi virtaa Elbe-joki ja maisemat joen toiselta puolelta vanhaankaupunkiin päin on hienot, etenkin auringonlaskun aikaan rakennukset näyttivät todella upeilta.

Sunnuntaina meillä oli vielä pari tuntia aikaa pyöriä kaupungissa, mutta se aika käytettiin lapsen viihdyttämiseen leikkipuistossa. Eiköhän me tärkeimmät kuitenkin nähty eli Dresdenistä selviää hyvin parin päivän matkalla.

Briefly in English: Day in Dresden Old Town.