Ensimmäinen viikko uudessa kotikaupungissa

IMG_0590.jpg
IMG_0659.jpg
IMG_0644.jpg
IMG_0626.jpg
98e2bd9b-87c7-467c-b491-1b5864ba6823.jpg

Reilu viikko kulunut siitä, kun tultiin uuteen kotikaupunkiin. Päätettiin olla tehokkaita ja hoitaa kaikki pakolliset paperiasiat heti ekan viikon aikana kun Pyry on ollut lomalla ja ollaankin saatu oikeastaan kaikki asiat hoidettua. Instagramia seuranneet jo tietävätkin, että saatiin asuntokin heti ensimmäisten päivien aikana. Saimme kutsun muutamaan asuntonäyttöön ja kävimme vain yhdessä ja se natsasi! Ei voitu uskoa, kun asunnon vuokraaja soitti meille pari tuntia näytön jälkeen, että asunto on meidän jos niin halutaan. Ei tarvinnut kauaa miettiä, että otetaanko asunto vastaan, sillä se oli juuri sitä mitä oltiin haluttu (korkeat huoneet ja lautalattiat) ja siltä alueelta, johon haluttiin. Okei, vähän ehkä mietititytti se, että asunto on 5. kerroksessa, eikä ole hissiä ja ajatus rappusista ja väsyneestä kolmevuotiaasta. Noh, kunto kasvaa ja sitä rataa. :)

Meidän onneksi vuokranantajamme osasi sujuvasti englantia ja saatiin perjantaina käytyä läpi yli 10-sivuinen saksankielinen vuokrasopimus ehtoineen. Kysyimme miksi hän valitsi juuri meidät kaikista ehdokkaista, niin hän sanoi, että skandinaavit ovat olleet hyviä vuokralaisia ja asumistapamme ovat samanlaisia kuin saksalaisilla, niin mielellään vuokraavat asuntoja suomalaisille. Sopimus oli tosiaan aika pitkä ja ehtoja ja sääntöjä paljon ja osa niistä oli aika huvittavia, kuten “tuuleta asunto neljä kertaa päivässä 10minuutin ajan”, “älä asenna katolle satelliittiantenneja”, “talon seiniin ei saa kiinnittää kylttejä” yms. Ei ihan heti tulisi mieleen lähteä kerrostalon katolle heilumaan ja asentamaan antenneja. Avaimet saadaan loppuviikosta ja huomenna pitäisi varmistua myös se, että saadaanko muuttokuorma tänne maanantaiksi. Viikonloppuna tulee jääkaappi, astianpesukone ja pyykinpesukone ja tilattiin Ikeasta muutamia huonekaluja. Keittiö oli onneksi valmiina ja uusi. Useimmissa asunnoissa täällä ei ole keittiötä, onneksi ei tarvinnut alkaa sen kanssa säätämään. Asunto pintarempattiin täysin, niin ihanaa muuttaa uuteen eikä tarvitse heti alkaa pesemään seiniä.

Tänään täällä on vietetty Saksan yhtenäisyyspäivää eli on ollut lomapäivä. Ollaan pysytelty kotona ja käyty lähipuistossa, kaupungin juhlahulinat ei nyt jaksanut kiinnostaa. Viime viikko oltiin tosi paljon liikenteessä kun Pyryllä oli lomaa. Syötiin hyvin ja hoidettiin pakolliset asiat. Ja oltiinhan me Felixin kanssa jo muskarissakin Suomi-keskuksessa. Niin ja jätettiin hakemus päiväkotiin. Sen suhteen ei hirveästi ole odotuksia, sillä kuulemma kaikki päiväkodit on tosi täynnä ja osalla kestää kuukausia ja jopa vuosia saada paikka. Toivotaan, että meillä olisi onni matkassa siinäkin ja paikka järjestyisi jo pian, niin mäkin voin aloittaa työnhaun. Päiväkoti täällä maksaa vain ruokamaksun, joka on n. 25 euroa kuukaudessa! Hullua!

Nyt vain odotellaan, että päästään muuttamaan ja saadaan omat tavarat. Ja kovasti innostaa myös saksankielen opiskelu.

Tschüss!

Briefly in english: One week behind in our new home town. We got an lovely apartment, stay tuned!