Santorini - upeita maisemia ja paljon portaita

Valkoista ja sinistä, voi huokaus tuota kauneutta. Vietimme viikon Santorinin upeissa maisemissa ja paikka oli yhtä upea kuin Googlen kuvahaku antaa ymmärtää. Satoja kuvia tuli räpsittyä ja tässä teille nautittavaksi muutama niistä. 

P5100552.jpg
P5080205.jpg

Viimeisimmät kuvista on otettu hotellistamme, joka sijaitsi Firostefanissa. Hotelli oli rinteessä ja parvekkeeltamme aukesi upea näkymä Calderan suuntaan. Yksi hotellivalintamme kriteeri oli, että voisimme iltaisin ihailla parvekkeelta paljon kehuttua auringonlaskua. Hotellilta oli kävelymatka saaren pääkaupunkiin Firaan ja lähistöllä oli paljon hyviä ravintoloita ja kaunista nähtävää. Rappusia riitti kiivettäväksi, pelkästään hotellissamme piti kiivetä n. 70 porrasta, että pääsimme huoneeseemme. Felix kulki mukana kätevästi kantorepussa, vaunuilla oli mahdoton liikkua. Lapsiperheitä näimme vain muutaman, ei ehkä paras kohde lapsien kanssa, mutta ei ollenkaan mahdoton! 11 lisäkiloa repussa antaa pientä lisähaastetta porrastreeniin! :) 

Viikko saarella oli riittävä, siinä ajassa ehti hyvin kierrellä ja rentoutua. Vuokrasimme auton kahdeksi päiväksi ja ajoimme saaren ympäri. Kävimme myös tsekkaamassa rantakohteet, joissa enimmäkseen oli turistimeininkiä. Sesonki oli nyt vasta aluillaan, joten turistiruuhka ei ollut vielä pahin. Sään puolestakin oli hyvä aika, ei ollut liian kuuma, mutta hyvin tarkeni makoilla altaalla. 

Viikossa näköjään ehtii tapahtua paljon, Helsinkiin on tullut kesä. Puut huojuvat oksat vihreinä, kiva olla kotona. 

 

Briefly in english: Our vacation to Santori was full of beauty and stairs.