Kevätpipo ommellen

Kävin pari viikkoa sitten Vimman Pop Up -storessa ja siinä väen paljoudessa käteeni jäi ainoastaan pala lettikangasta. En omista ompelukonetta, mutta sain Singerin lainaan kaverilta pipotehdasta varten. Ensimmäisen pipon ohjeen keksin itse, toista varten hieman googlettelin järkevämpää ohjetta. Tässä teille jakoon helppo trikoisen pipon ompeluohje. Saumurilla tulisi varmasti siistimpää jälkeä, mutta peruskoneellakin onnistuu!

Leikkaa kankaasta kaksi suippoa samankokoista palasta (koon mittasin ostamastani piposta). Oikea koko toki selviää mittaamalla pipon käyttäjän päänympärys. 

Palaset asetellaan oikeat puolet vastakkain ja ommellaan reunoilta kiinni toisiinsa. 

Molempiin päihin leikataan kolmiot, leikkaamani kolmiot olivat n. 4cm leveät ja 7cm pitkät.

Toisen pään kiila käännetään reunat vastaikkain yhteen ja ommellaan kiinni, jonka jälkeen pipo käännetään oikein päin.

Toinen pää ommellaan kiinni samalla tavalla ja tämä vuoripuoli käännetään lopuksi pipon sisälle ja pipo on valmis! 

Se on kuulkaas viikonloppu taas kohta! Meillä on luvassa synttärihulinoita, kun vietetään tämän kuvassa mallina olevan veijarin 1-vuotis synttäreitä. Seuraavaksi alkaakin synttärivalmistelut ja otan sakset ja kartongit käteen ja ompelukone saa väistyä. Synttäritunnelmia siis luvassa seuraavassa postauksessa! :)

 

Briefly in english: I sewed a cap to my son. Next gonna do some plans for his first birthday party!