Illalliskerhon tunnelmia

Lauantaina oli jälleen meidän vuoro houstata illalliskerho, joka järjestettiin nyt neljättä kertaa. Pyrimme kokoontumaan porukalla kerran kuussa yhteisen illallispöydän ääreen. Viimeksi järjestimme illallisen italialaisittain ja tällä kertaa kokeilimme libanonilaisen keittiön herkkuja. 

Alkuun söimme Taboulleh-salaattia ja pääruoaksi oli pitaleipiä, joiden täytteeksi teimme karitsanjauhelihasta maukasta sekoitusta, johon tuli mm. fetaa, pinaattia ja tomaattimehua. Ruokien reseptit poimimme Tomi Björckin Huippukokin kotiruokaa 2 -kirjasta. Jännitykseltä ei vältytty, sillä teimme pitaleipiä ensimmäistä kertaa ja aikaa mokailuun ei ollut. Hieman hässäkkää keittiössä oli, osa leivistä ei noussut kuprulle uunissa, uunin taaimmaiset leivät lässähtivät, joten ensi kerralla täytyy paistaa vain kaksi leipää kerrallaan uunin etuosassa. Onneksi leipiä oli kuitenkin sen verran ylimääräisiä, että jokaiselle saatiin onnistuneet versiot. 

Olipa taas mukava ilta, vesi kielellä odotetaan seuraavaa kokoontumista. Kiitti kaverit!

 

Briefly in english: It was our turn to serve dinner to our friends. We have this "dinner club" with friends and we gather together about once in a month. Last time we served Italian dinner, pictures are here