Helpot sämpylät

Onko parempaa kuin lämmin tuore sämpylä, jonka päällä on voita ja juustoviipale. Aiemmassa brunssipostauksessa vilahtikin muutama kuva sämpylöistä ja haluankin nyt jakaa teille tämän superhelpon ohjeen, jonka bongasin Modernisti Kodikas -blogista. Tämän ohjeen kanssa ei tarvitse käsiä sotkea ja taikinan voit tehdä valmiiksi jääkaappiin illalla, odottamaan viikonloppuaamun herkutteluhetkeä. 

Sämpylät

10 dl vehnäjauhoja

3 dl ruisjauhoja

1 pussi kuivahiivaa

2 tl suolaa

7,5 dl vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää lämmin vesi. Sekoittele taikina tasaiseksi lusikalla, peitä kulho ja laita se jääkaappiin tunniksi pariksi tai koko yöksi odottamaan aamua. Nostele sopivan kokoisia taikinanokareita lusikalla leivinpaperin päälle pellille. Paista 230 asteessa noin 30 minuuttia.