Kalifornia kuvina, osa 3: Los Angeles, Arts District

Hengattiin yksi päivä Los Angelesin downtownin itäisellä puolella Arts Districtillä. Alueen teollisuusrakennuksissa sijaitsee taidemuseoita, teattereita, ravintoloita, kahviloita, baareja ja pieniä putiikkeja. Roisoinen alue graffiteineen on mielenkiintoisia yksityiskohtia täynnä. Tänne kannattaa ehdottomasti suunnata, ehkäpä downtownin mielenkiintoisin ja kivoin alue. Kävimme Pyryn kanssa yhtenä iltana dinnerillä downtownissa ja samaisena iltana suuntasimme Arts Districtillä sijaitsevalle pienelle Resident nimiselle klubille norjalaisen Jenny Hvalin keikalle. Klubin ulkopuolella oli tosi kiva puutarhamainen baari, jossa oli myös food truckeja. Tosi ihana ja viihtyisä paikka, harmi vaan en saanut yhtään järkevää kuvaa sieltä, kun oli niin pimeää. Keikan jälkeen oli tarkoitus mennä Ace Hotellin kattobaariin ihailemaan pilvenpiirtäjiä, mutta suosittuun baariin oli parin sadan metrin jono, joten valitsimme viereisen hotellin katot. Ace Hotellin drinksuille kannattaa siis suunnata hyvissä ajoin päivällä tai alkuillasta jos haluaa välttää jonottamisen. Ja jos et ole autolla liikkeellä niin suosittelen käyttämään Überia tai Lyftia! Julkinen liikenne Losissa on ihan olematon. 

Art Districtin vieressä muutaman korttelin päässä sijaitsee kodittomien alue Skid Row. Alueella asuu paljon kodittomia ihmisiä, iltaisin kadut täyttyvät teltoista ja osalla ei ole niitäkään. Illalla ehkä kiertäisin alueen vähän kauempaa. Päivällä Arts Districtille mennessä ajoimme alueen läpi, jolloin siellä oli vain muutamia telttoja pystyssä ja ihmisiä kerjäämässä kun autot pysähtyivät liikennevaloihin. 

 

Briefly in english: Arts District, Los Angeles is full of interesting art galleries, restaurants and coffee shops.