Punajuuri-sinihomejuustokeitto

Näin pakkasella tekee mieli syödä erilaisia keittoja. Tästä sinihomejuustoisesta punajuurikeitosta on tullut jo aika vakkari meidän keittiössä. Ohje on bongattu valio.fi:stä. Kovin nälkäisenä tätä ei kannata lähteä tekemään, valmistus tällä kertaa kesti kaikkine pilkkomisineen melkein kaksi tuntia. Noh, syyhän oli siinä, että en pilkkonut punajuuria tarpeeksi pieneksi paloiksi, joten keittäminen kesti kauemmin. Normaalisti keiton saa herkutella noin tunnin kuluttua kokkaamisen aloituksesta. 

n. 5 annosta

750 g punajuuria

1 iso punasipuli

11 dl vettä

2 kasvisliemikuutiota

1 tl mustapippuria

1 rkl sitruunamehua

150 g sinihomejuustoa

2 dl ruokakermaa

2 rkl hunajaa

Kuori ja paloittele punajuuret sekä punasipuli kasvisliemeen. Lisää pippurisekoitus ja sitruunamehu. Keitä, kunnes punajuuret ovat kypsiä. Lisää sinihomejuusto, ruokakerma ja hunaja. Keitä hiljalleen sekoitellen, kunnes juusto sulaa. Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Sen lisäksi, että keitto on on ihanan väristä, on se myös tosi herkullista. Ensi kerralla taidan kokeilla sinihomejuuston tilalle vuohenjuustoa. 

 

Briefly in english: Recipe for beetroot & blue cheese soup. If you want the recipe in english, please comment on the comment box.