Sunnuntaibrunssi

Tämä päivä meni lumimyräkkää paossa sisätiloissa. Mikäs siinä oli katsellessa taivaalta leijuvia hiutaleita, kun pääsi nauttimaan hyvää ruokaa hyvässä seurassa. Brunssipöytä koostui helpoista ja nopeista ruoista ja jaankin nyt teille hyvän hummus ohjeen. Ohje löytyy ystäväni kirjoittamasta ihanasta Onnen huokauksia -kirjasta. 

Maailman paras ja helpoin hummus

Annoskoko 6-7 dl

2 tölkkiä kikherneitä

1 valkosipulin kynsi

puolikkaan sitruunan mehu

1 tl suolaa

1 tl rouhittua pippuria

1 rkl tahinia

koristeluun ripaus paprikajauhetta sekä oliiviöljyä

Ota kikhernetölkeistä nesteet talteen kulhoon sekä muutama kikherne koristelua varten. Kaada kikherneet tehosekoittimeen (kokeilin aluksi sauvasekoitinta, mutta ainakaan mun sekoittimella homma ei toiminut) ja lisää mukaan valkosipulin kynsi, sitruunan mehu, suola, pippuri ja tahini. Sekoita tehosekoittimella lisäen kikherneiden nestettä vähän kerrallaan, kunnes koostumus on mieleistäsi. Kaada hummus kulhoon ja koristele.

 

Briefly in english: Had a lovely Sunday brunch with friends.