Kahvilat ja ruokapaikat Berliinissä

Berliinissä kadut täyttyvät erilaisista kahviloista, ravintoloista ja baareista. Melkein joka paikassa tarjoillaan aamiaista pitkälle päivään ja lounasta saa puolen päivän jälkeen. Baareissa hengailijoille tiedoksi, että suurin osa kivoista baareista on päivällä kiinni ja avaa ovensa illan pimetessä. Meidän lähikatu on hyvä esimerkki siitä, miten monet kadut herää eloon illalla kun baarien ikkunaluukut avataan ja kynttilöin valaistut terassit täyttyvät ihmisistä oluen ja viinilasillisen äärellä. Asumme siis Noeköllnin Wildenbruchstraßella, jonka poikkikadulla Weserstraßella on monia kivoja baareja ja ruokapaikkoja. Tässä teille muutama vinkki hyvistä ruokapaikoista ja kahviloista!

Aamiasta ja kahvia

Aamiaista täällä saa lähes joka kahvilasta ja ravintolasta. Me ollaan aika vähän käyty aamiaisella ulkona, ollaan syöty aamiainen asunnolla ja muut päivän ruoat ravintoloissa. Tässä listattuna muutama kiva aamiaispaikka ja kahvila:

Dots, Weserstraße 191, Noekölln - Ihanan seesteinen kahvila, jossa tarjoillaan aamiaista.

Cabslam, The California Breakfast Slam, Innstraße 47, Noekölln - Pannukakut superhyviä, burgerit ja salaatit myös. 

Five Elephant, Reichenberger straße 101, Kreuzberg - Kahvipaahtimo, leipomo ja kahvila. Maailman parasta juustokakkua! Älä missaa tätä!

The Barn, Schönhauser Allee 8, Mitte/Prenzlauerberg - Kahvila, jolla oma paahtimo. Kotiinviemisiksi lähti mukaan muutamat papupussit. Lähistöllä kivoja putiikkeja.

Bateau Ivre, Oranienstraße 18, Kreuzberg - Täällä ollaan käyty melkein joka Berliinin reissulla. Paikka on aina tullut vastaan nälkäaikaan kun ollaan pyöritty kulmilla. 

Etniset ruoat

Tällä reissulla ollaan eniten syöty aasialaista. Täällä on paljon hyviä Vietnamilaisia ravintoloita ja aika monta Pho-keittoa on syöty. Naapurissamme on pieni sudanilainen keittiö, jonka pähkinäkastikkeeseen olen jäänyt koukkuun, ihan parasta!

Sahara Imbiss, Wildenbruchstraße 85, Noekölln - Sudanilaista, falafel halloumi plate 5€.

Cat Tuong, Kastanienallee 89, Prenzlauer Berg -  Vegetaarista ja Vegaanista ruokaa. Ihan loistavaa safkaa täällä, yksi parhaista ruoista tällä reissulla!

Men Men, Weserstraße 16, Noekölln - Japanilaista. Ramen-keitto, nam.

Pho H&D, Friedelstraße 22, Noekölln - Vietnamilaista. Listalla Fast & Cheap, 4,90€ hintaan maukkaita ruokia. 

Miss Saigon, Skalitzer Straße 38, Kreuzberg - Vietnamilaista. Todella hyvä Pho-keitto ja vietnamilaiset rullat.

Kimchi Princess, Skalitzer Straße 36, Kreuzberg - Korealaista, vahva suositus!

Umami, Knaackstraße 16, Prenzlauer Berg - Indokiinalaista. 

Yumcha Heroes, Weinbergsweg 8, Prenzlauer Berg - Dumpling heaven! Samalla kadulla paljon putiikkeja ja muita ruokapaikkoja.

Monsieur Vuong, Alte Schönhauser Straße 46, Mitte - Vietnamilaista. Jos olet shoppaamassa Mittessä ja nälkä yllättää niin mene tänne. Samalla kadulla mm. ihana teekauppa. 

Burgereita

White Trash Fast food, Am Flutgrapen 2 - Paikka sijaitsee Arena Berlin alueella, samalla alueella on Badeschiff, jossa voi viettää kesäpäivää pulahtaen joen päälle rakennettuun uima-altaaseen. 

Cabslam, The California Breakfast Slam, Innstraße 47, Noekölln - kuva burgerista alempana.

Burger International, Pannierstraße 5, Noekölln - Vajaalla seitsemällä eurolla megahyviä burgereita.

 

Currywurst ja Döner

Legendaarista Berliiniläistä herkkua currywurstia saa melkein joka kadun kulmasta, mutta se kaikkein paras kuulemma löytyy Eberswalder straßen metropysäkin vierestä ja on nimeltään Konnopke's Imbiss. Kolmen euron Döner on myös uponnut tällä reissulla parempiin suihin useamman kerran. :) 

Toivottavasti näistä vinkeistä on apua teille. Täällä ei oikeastaan ole huonoa ruokaa tullut vastaan ollenkaan, joten rohkeasti sisään kioskeihin, grilleihin ja ravintoloihin. Monesti mitä kämäsemmän näköinen ravintola, niin sieltä saa huippuruokaa edullisesti. 

Tscüsh!

Briefly in english: Food, food, food! A few of my favourite restaurants and cafes in Berlin.