Tunnelmia Tallinnasta

Hypättiin maanantaina laivaan ja suunnattiin Tallinnaan kolmeksi päiväksi. Aiemmat reissut on olleet yhden tai kahden päivän reissuja ja keskittyneet lähinnä vanhaan kaupunkiin, niin nyt käveltiin jalat puuduksissa ympäri Tallinnaa, lähinnä ravintolasta toiseen. Ruoka, mikä ihana tekosyy matkustaa lahden toiselle puolen. Nyt siis luvassa ravintolasuosituksia!

Tsekattiin Nyt-liitteen julkaisema lista, jonka perusteella käytiin muutamissa paikoissa. Paljon jäi vielä käymättä ja seuraavaan Tallinnan matkaan ajateltiinkin varata runsaasti aikaa, jotta ehtii hetken hengähtää ja nostaa jalat ilmaan. Ensimmäisenä esittelyssä paljon kehuttu F-Hoone, joka sijaitsee Telliskiven alueella. Alue on ihana kaikessa rosoisuudessaan ja kiva käveleskellä ja ihastella vanhoja taloja ja tehdasrakennuksia. Alueella on myös pieniä putiikkeja, joista voi ostaa muun muassa eestiläistä designia, mulle mukaan tarttui lähinnä söpöjä vaatteita Felixille.

F-Hoone, Telliskivi 60, Kalamaja

Ravintola Noa on n. 15 minuutin bussimatkan päässä Tallinnan keskustasta ja sijaitsee ihan meren rannalla. Ravintola oli päiväseltään melko tyhjä, mutta iltaisin paikkaan kuulemma kannattaa tehdä pöytävaraus. Istuimme terassilla, johon tulvi valo ja sisustus oli ihanan valoisa pastelliväreineen. Ruoka oli erinomaista. Tänne kannattaa ehdottomasti suunnata ja varata kunnolla aikaa herkutteluun. 

noa6.JPG

Tässä poseeraa juuri kolmen kuukauden ikään tullut hymypoika!

Noa Restoran, Ranna tee 3, Tallinn

Sfäärissä kävimme lounaalla. Paikka on aika pieni, joten uskoisin, että viikonlopun brunssille ja iltaisin kannattaa varata pöytä. Ravintolan yhteydessä on myös putiikki. Paikka on matkalla satamaan ja samassa rakennuksessa on muitakin ravintoloita, jotka odottavat testausta seuraavalla reissulla. 

Sfäär, Mere pst 6, Vanhakaupunki

talot3.JPG

Tässä kuvassa mussutetaan kimchiranskiksia, jotka otettiin burgerin kaveriksi. Pysähdyttiin välipalalle tähän pieneen kioskiin Kalamajassa. Viiden euron burgeri oli tosi hyvä kaikessa yksinkertaisuudessaan, tuoreilla vihanneksilla ja juustolla täytettynä. 

Näiden lisäksi kävimme dinnerillä vanhassa kaupungissa Rataskaevu 16 nimisessä ravintolassa. Oltiin aivan varmoja ettei päästä sinne ilman pöytävarausta, mutta saatiin viimeinen vapaa pöytä terassilta. Ravintola on listattu useasti maan parhaiden ravintoloiden joukkoon eikä suotta, ruoka ja palvelu oli todella hyvää. 

Kertokaas vinkkejä ravintoloista, putiikeista ja kivoista paikoista seuraavaa reissua varten!