Berliini muisteloita

Olemme viimeisen neljän vuoden aikana käyneet joka vuosi Berliinissä erilaisilla kokoonpanoilla. Ensimmäinen reissu tehtiin kahdestaan, yhdellä reissulla meitä oli kymmenen hengen porukka ja viime juhannusta vietettiin siellä pienemmällä porukalla. Majoitus ollaan aina otettu Airbnb:n kautta, joka on on mahdollistanut yöpymisen mielenkiintoisissa asunnoissa, lofteista jugend tyylisiin asuntoihin. Airbnb:n palveluita ollaan hyödynnetty muissakin reissuissa Euroopan lisäksi mm. Miamissa ja Puerto Ricossa. Jos haluat matkoilla vaihtelua perushotellin sijaan, niin suuntaahan tänne katsomaan vaihtoehtoja! 

Syy tähän Berliini aiheiseen postaukseen on tuleva matkamme, varasimme juuri asunnon Berliinistä alustavasti syyskuuksi. Mieheni työ mahdollistaa etänä tekemisen ja mikäs sen hienompaa kun lähteä viettämään arkea kaupunkiin, jossa on edullista ja mielenkiintoista nähtävää joka puolella. Tästä matkasta tosin tulee erilainen edellisiin verrattuna – ravintoloissa ja baareissa hengailu vaihtuu hengailuun ja puistoiluun beben kanssa. 

Kuvat ovat ensimmäiseltä Berliini matkaltamme. Olemme aina majoittuneet Itä-Berliiniin ja ehdottomat suosikkialueet siellä ovat Kreuzberg, Neukölln ja Friedrichshain. Parasta Berliinissä on ruoka (tietenkin!) ja runsaat aamiaiset, eikä muuten ole hinnalla pilattu. Runsas brunssi pyörii siellä 10 euron hujakoilla, kun Helsingissä hyvästä brunssista saa pulittaa monessa paikassa jo yli 20 euroa. Ravintolatarjonta on muutenkin laaja ja monet suositellut paikat on jo käyty, mutta mielellään otetaan lisää vinkkejä vastaan eli laittakaahan kommenttia paikoista, joissa kannattaa käydä!