Laminaattilattian ja seinien maalaus

Kohta viikko takana uudessa kodissa. Alppila vaikuttaa mukavalta. Lupasin palailla muutamalla kuvalla maalaushommista, joten tässäpä niitä. Pahoittelut kuvien laadusta ja vähäisyydestä, täällä oli tosi huono valo remontin aikana. Kaikki tavarat eivät ole vielä löytäneet paikkaansa ja nurkat on täynnä roinaa, joten oli hieman haasteellista ottaa kuvia myös nykyisestä valkoisesta ilmeestä. Eiköhän parin viikon päästä kaikki ole suurin piirtein valmista, joten sitten lisää kotiesittelyä. 

Asunnon kaikki seinät oli maalattu harmaalla, osa oli tummempaa ja osa vaaleampaa harmaata, ainoastaan eteisessä yksi seinä oli valkoinen. Tapettia oli molemmissa makuuhuoneissa yhdellä seinällä sekä keittiössä. Vanhat tapetit otimme irti ja laitoimme makuuhuoneisiin uudet tapetit. Lattia oli tummaa laminaattia. 

Meillä oli viikko aikaa tehdä koko projekti, joten aika haipakkaa piti! Onneksi saimme apua ystäviltä, kiitos vielä tuhannesti mukana olleille, ilman teitä tästä ei olisi tullut valmista ennen muuttoa! Epäröimme alkuun laminaatin maalaamista, mutta päätimme ryhtyä siihen kun maalikauppiaat olivat sitä mieltä, että homma onnistuu. Lattia maalattiin aluksi Otex tartuntapohjamaalilla, jonka jälkeen aloitettiin maalaus Betolux Akvalla. Tumma lattia vaati kolme kerrosta maalia, onneksi maali kuivui nopeasti, jotta oli mahdollista maalata uutta kerrosta aikataulun ollessa todella tiukka.

En olisi uskonut, että tästä tulee näin hyvä ja asunnon fiilis muuttuu täysin! Jotenkin sitä ei aina siinä alkuvaiheessa osaa kuvitella lopputulosta. Vaalea paneelikattokin näyttää nyt huomattavasti paremmalta, vaikka ei se vieläkään täysin silmää miellytä. Seuraavana kohteena onkin sitten keittiön kaapit. Kaappien ovet menee vaihtoon ja työtasokin todennäköisesti vaihdetaan. Haaveissa olisi myös kylppärin ja wc:n remontti, mutta se saa kyllä vielä odottaa. 

Kuullaan taas lisää kun tavarat asettuu paikoilleen. :) Muutamia uusia sisustusostoksiakin olemme jo tehneet, kuvissa vilahtaakin uuden sohvan nurkka. 

 

Briefly in english: Did a little renovation in our new home. Gray walls and dark floor are now white.