Sisustussuunnitelmia

Lauantaina päästään uuteen asuntoon ja voidaan aloittaa maalausurakka. Viisi päivää aikaa maalata seinät pariin kertaan, tapetoida kaksi seinää ja maalata lattia tartuntamaalilla sekä 2-3 kerrosta maalia sen päälle. Aika tiukille menee, mutta we can do it! Asunnossa on ruskea laminaattilattia ja ollaan pohdittu, että onkohan järkevää maalata laminaattia, mutta useiden googletusten ja ammattilaisen jututtamisten jälkeen ollaan valmiita tekemään se, vaikkakaan se ei ehkä mikään usean vuoden kestävä ratkaisu ole. Betoluxia siis pintaan! Myöhemmin luvassa before ja after kuvat sekä kokemuksia laminaatin maalaamisesta. 

Mutta nyt huonekalusuunnitelmiin. Kuten jo aiemmin kirjoitin, olohuone oviaukkoineen on pieni murheenkryyni ja joudutaan miettimään sisustusta uusiksi. Tai joudutaan ja joudutaan, saadaan miettiä! Olen jo pitkään halunnut pehmeän sohvan, nykyinen nahkasohva on niin jämäkkä ja pieni ettei siinä mahdu löhöämään. Muutamaa vaihtoehtoa pähkäiltiin ja uudeksi sohvaksi valikoitui kotimainen Hakolan harmaa Cosy 3:n istuttava sohva. Pari tyynyä vielä tuohon tuomaan lisää pehmeyttä ja pimeän talven pesä on valmis.

Kuva lainattu hakolan nettisivuilta.

Kuva lainattu hakolan nettisivuilta.

Sohvan lisäksi aiomme hankkia nojatuolin ja luulen, että nojatuoliksi valkoituu jo pitkään haaveilemani designklassikko, nahkainen lepakkotuoli. Lopullisen värin päätämme kun kaikki muu on saatu paikoilleen, mutta tällä hetkellä suosikki näistä väreistä on tuo tummanruskea. 

kuvat lainattu stockmannin nettisivuilta.

kuvat lainattu stockmannin nettisivuilta.

Musta korkea vitriinikaappi on ollut myös hakusessa jo pitkään, mutta on ollut tosi vaikeaa löytää mieluista. Jokin muukin väri kelpaisi, saisihan sen sitten maalattua, mutta kaikissa vastaantulleissa on ollut jotain mikä ei miellytä. Luulen, että vitriinin sijaan hommaamme ainakin nyt tähän hätään hyllyn, johon kaikki kirjat ja muuta tavaraa mahtuu. Tämän Ikean Vittsjö säilytyskokonaisuuden yksinkertaisuus miellyttää kovasti, eikä hintakaan ole paha:

kuvat lainattu Ikean nettisivuilta

kuvat lainattu Ikean nettisivuilta

Kaikenlainen pieni sisustussälä kiinnostaa myös kovasti just nyt. :) Kaupungilla pyöriessä meinaa matkaan tarttua kaikenlaisia purkkeja ja purnukoita, mutta täytyy nyt vielä malttaa olla ostelematta mitään tänne vanhoihin nurkkiin pyörimään. Muuttoon enää viikko, jee!

 

Briefly in english: Living room decorating plans.