Ulkomaille muutto ja muuttovalmistelut

IMG_0366.jpg

Yhdeksän päivää muuttoon. Muuttolaatikot alkaa olla suurin osa jo täytetty, mutta muutama vielä odottaa viimeisiä astioita ja kaikenlaista sälää, jota ei jaksaisi alkaa purkaa kaapeista. Täytyy kyllä sanoa, että näin suurta tavaroiden karsimista en ole tehnyt pitkään aikaan, ollaan kierrätetty kaikki turhat astiat ja sisustusasiat, vaatteista puhumattakaan. Kaikki mitä ei olla käytetty aikoihin. Kierrätyskeskus onneksi otti vastaan kaikki kaapeissa lojuneet CD-levyt, DVD:t ja kirjat. Vähän kyllä kirpaisi viedä reilu 200 CD-levyä, joista tuli monta mahtavaa muistoa mieleen. Ensimmäinen CD-levy, jonka ostin oli Me & My:n vuonna 1995 julkaisema albumi, josta ehkä muistatte Dub-I-Dub -biisin? :) Facebook kirpparit on olleet kovassa käytössä, huh mitä hommaa, never again! Niin hyvä fiilis kun pääsee kaikesta turhasta eroon ja Berliinin astiakaappiin päätyy vain ne kahvikupit, joista haluan aamukahvini juoda ja vain ne vaatteet, jotka on viikoittaisessa käytössä.

Mutta se pakkaamisista. Ajattelin kirjoittaa vähän siitä, että mitä ulkomaille muutto vaatii. Mitä asioita pitää Suomessa hoitaa ennen Saksaan muuttoa ja mitä meidän pitää hoitaa heti Saksaan saavuttuamme. Suomessa asiat on menneet helposti, ei ole tarvinnut hoitaa kuin muutamat paperit Kelaan, muuttoilmoitus maistraattiin ja Postiin sekä muuttofirman buukkaus. Muuttofirmojen kilpailuttamisessa toki meni aikansa ja hintaerot oli huimat, edullisimman ja kalleimman tarjouksen välillä oli yli tuhat euroa! Me muutetaan lähes kaikki huonekalumme (osa myytiin) ja tavarat toimitetaan merikontissa kun olemme löytäneet vuokra-asunnon. Muuttofirma vie tavarat varastoon siksi aikaa, kunnes ilmoitamme, että niitä saa lähteä tuomaan Berliiniin.

IMG_0322.jpg

Kuten edellisessä postauksessa kerroin, olemme vuokranneet kalustetun asunnon lokakuun loppuun asti. Tämä siksi, koska Suomesta käsin on käytännössä mahdoton saada vuokra-asuntoa Berliinistä. Sinne täytyy ensin muuttaa, jotta saa osoitteen, jotta voi rekisteröityä virallisesti kaupungin asukkaaksi. Rekisteröitymistä varten varattiin aika Bürgeramtiin jo etukäteen, jotta päästään heti ensimmäisellä viikolla tekemään se ja saadaan tarvittavat paperit asunnonhakua ja kaikkea muutakin varten eli edes puhelinliittymää ei voi avata ilman tuota rekisteröitymistä. Berliinissä vuokra-asunnon saaminen on kuuleman mukaan melko hankalaa, etenkin pienemmissä asunnoissa saattaa näytöissä olla satoja ihmisiä. Toivottavasti meidän kohdalla tilanne ei ole ihan niin paha, koska etsimme vähintään kahden makuuhuoneen asuntoa.

Ensimmäisiä hoidettavia asioita on myös Krankenkasse eli sairauskassaan liittyminen, sairausvakuutus Saksassa on kaikille pakollinen. Tätä varten täytyi saada Kelasta todistus, että kuulutaan Suomen sosiaaliturvaan. Ja meillä on siis mahdollista kuulua Suomen sosiaaliturvaan, sillä mieheni lähtee lähetettynä työntekijänä.

Tässä siis kaikki etukäteisvalmistelut, mielestäni aika vähällä kaikki järjestyy! Nyt jatkan pakkaamista ja huomenna suuntaamme Pohjanmaalle mun vanhempien luokse, jonne viemme tavaraa säilytykseen.

Aurinkoa viikonloppuun!

Briefly in English: 9 days to go —> Berlin!Muutto Berliiniin

berliini3.jpg

Ajattelin herättää blogini eloon pitkästä aikaa. Elämä vie Berliiniin ja haluaisin jakaa teille osan elämästämme siellä. Saimme muuttouutisen kesken heinäkuun helteen ja tässä on ollut pari kuukautta aikaa valmistautua elämänmuutokseen. Olen paljon googletellut ulkomaille muuttoon liittyviä asioita ja koittanut hakea vinkkejä kaikkeen mitä Saksaan muutto vaatii, mutta vähän huonosti olen löytänyt mitään, varsinkaan tuoreita julkaisuja. Toivon, että näistä tulevista postauksista on jollekin hyötyä siinä vaiheessa, kun Saksaan muutto tulee ajankohtaiseksi.

Miksi Berliini? Siihen ei ole mitään sen kummempaa selitystä muuta kuin, että olemme mieheni kanssa käyneet siellä useamman kerran ja kerta toisensa jälkeen olemme tykänneet kaupungista. Mieheni saatua sieltä töitä, oli selvää, että tässä vaiheessa elämää otamme suunnan etelään ja katsotaan mitä Berliinillä on meille tarjota. Mulla on viimeinen työviikko menossa nykyisessä työssä ja Berliinissä aion nauttia kotiäitiydestä ainakin vuoden loppuun, johon mennessä ollaan varmasti kotiuduttu kunnolla ja löydetty itsellemme asunto.

Alkuun asumme Prenzlauer Bergissä, josta vuokrasimme kuukaudeksi kalustetun asunnon Wunderflatsin kautta. Muutamme kyllä koko omaisuutemme, mutta muuttokuorma tulee vasta, kun olemme löytäneet vuokra-asunnon. Etsinnässä on kahden makuuhuoneen asunto, korkeat huoneet, leveät ikkunalaudat, ja upea lautalattia. Toivottavasti haaveet käy toteen! Ensimmäiset viikot meneekin varmasti asuntonäytöissä juostessa ja metrokarttoja tutkiessa.

berliini1.jpg
berliini2.jpg
berliini4.jpg
image1.jpeg

Mahan pohjassa perhosia, stressiä pukkaa, jännittää, vähän pelottaakin, mutta todella innokkaana kohti uutta! Mielelläni kuulen myös postaustoiveita, mitä sinä haluaisit tietää Berliinistä ja siellä asumisesta lapsiperheen näkökulmasta ja toki muutenkin! Ja kaikki Saksa/Berliini vinkit otan myös ilolla vastaan!

Kuvat ovat edelliseltä Berliinin reissulta kolme vuotta sitten, jolloin vietimme siellä kuukauden Felixin ollessa ollessa 4kk ikäinen.

 

Briefly in english: Berlin calling! We are moving soon!

Joulu

P1010041.jpg
P1010042.jpg
P1010026.jpg
P1010012-3.jpg
P1010245.jpg
P1010037.jpg
P1010256.jpg
P1010090.jpg
P1010098.jpg
P1010348.jpg
P1010290.jpg
P1010340.jpg
P1010331.jpg
P1010199.jpg

Tältä näytti meidän joulukoti. Joulu on yksi syksyn odotetuimmista tapahtumista meillä ja joulun tunnelmointi ihan parasta. Mutta mikä siinä aina on, että kun jouluaatto on ohi, niin samalla joulufiilis katoaa ja tekee mieli heti siivota joulu pois. Meidän oli tänään tarkoitus lähteä Pohjanmaalle loppuviikoksi, mutta täällä on yksi pieni kuumeileva potilas, joten reissumme siirtyy tammikuulle. 

Tunnelmallista Tapaninpäivää ja uuden vuoden odotusta!

 

Briefly in english: Our Christmas home. Have a lovely Boxing Day!

Pimenevät illat

P1010205.jpg
P1010167.jpg
P1010184.jpg
P1010245.jpg
P1010251.jpg
P1010230.jpg
P1010227.jpg
P1010207.jpg

Syksyssä parasta on pimenevät illat. Vaikka mielellään kesää jatkaisinkin, on ihanaa sytyttää kynttilät ja tunnelmoida kotona. Etenkin nyt uudenlaiseen arkeen hypätessä, kodin merkitys ja tunnelma kotona merkitsee taas entistä enemmän. Paluu töihin yli kahden ja puolen vuoden kotona olon jälkeen ja lapsen päiväkodin aloitus tuo uudenlaista rytmiä viikkoihin ja kotona tulee oltua entistä enemmän iltaisin. Lapsen energia ei näytä loppuvan, vaikka päiväkoti tarjoaa uudenlaista virikettä. Iltaisin meillä jatkuu sama meno ja meininki, niimpä hänen mentyä nukkumaan on ihanaa sytyttää kynttilät, rauhoittua ja hypätä sohvan nurkkaan katsomaan lempisarjoja. 

 

Briefly in english: Candles and autumn, just love it. 

 

Syksyn suosikit

Mua kiehtoo kovasti tällä hetkellä erilaiset tummat sävyt niin pukeutumisessa kuin sisustuksessa. Pastellit saa hetkeksi väistyä ja tekee mieli tunnelmoida tummien värien seassa. Suosikit tällä hetkellä on burgundi, metsän vihreä ja tummanharmaa. Jos saisin yksin päättää, niin maalisuti heiluisi ja kotikin olisi kohta tummaa seinää täynnä. :) Tässä muutamia suosikkeja sisustuksessa tällä hetkellä.

syksyn suosikit.jpg

Ruudullinen koristetyyny Anno / Pellavalakanat Anno / Lasinen säilytyspurkki Iittala / Matto Finarte / Sininen viltti Ikea / Kynttilä H&M / Musta keraaminen maljakko H&M / Päiväpeite Anno / Vihreä maljakko Marimekko / Lasinen rasia Iittala / Koristetyyny Hay / Pyyhkeet Anno / Harmaa koristetyyny Anno / Rahi Hakola

 

Briefly in english: My favourite colours at the moment. Autumn mood.