Kurkistus uuteen kotiimme

IMG_0056.jpg
IMG_0043.jpg
IMG_0044.jpg
IMG_0046.jpg
IMG_0057.jpg
IMG_0053.jpg

Saatiin tänään avaimet ja käytiin tsekkaamassa onko asunnolla kaikki ok. Remontti oli saatu päätökseen ja ilmassa leijaili lattialakan ja maalin haju. Eipä jääty pidemmäksi aikaa, ikkunat auki ja toivotaan, että haju on lähtenyt maanantaihin mennessä, kun muuttokuorma saapuu. Kaikki oli valmista, paitsi kylppärin valo oli jäänyt laittamatta eli sen tulevat toivottavasti vielä asentamaan. Nappasin puhelimella nämä muutamat kuvat, jatkossa luvassa hieman parempilaatuisia kuvia kun kamera saapuu muuttokuormassa.

Meidän asunto on ison kadun varrella, mutta sisäpihan talossa. Asunto on läpitalon huoneisto ja jokaisesta ikkunasta avautuu näkymä naapuritaloihin tai puihin. Ihanaa kun näkyy vihreää ja on todella hiljaista myös ikkunoiden ollessa auki. Toivotaan, että naapurit on myös hiljaista porukkaa. :)

Käytiin tänään vähän sisustusostoksilla Mall of Berlin:ssa. Tiedättekö, kun on niin malttamaton, että tekisi mieli heti ostaa kaikki tarvittava sisustussälä ja huonekalut ja saada kaikki kerralla valmiiksi. Nyt, heti ja äkkiä! Pikkuisen on pidättelemistä ettei lähde ihan lapasesta koko touhu. Onneksi yksi kolmevuotias rattaineen on hieman hidastamassa shoppailuintoa, sillä suuren ostoskassimäärän roudaaminen ei koko karavaanin kanssa onnistu. Mall of Berlinistä löytyy mm. H&M Home ja Zara Home ja pari muuta pienempää sisustusputiikkia ja lähes kaikki muodin ketjuliikkeet mitä voitte kuvitella. Todella iso paikka, eli jos on tiedossa shoppausreissu Berliiniin ja haluaa päästä helpolla, niin kannattaa suunnata tuonne. Mikäli haluaa pienempiin putiikkeihin, niin niitä löytyy ympäri kaupunkia oikeastaan mistä tahansa kaupunginosasta.

Huomenna aamupäivällä mennään vastaanottamaan kodinkoneet ja sen jälkeen viikonloppu nautitaan auringosta. Tänään oli 20 astetta lämmintä ja sääkartta lupailee huomisellekin yli 20.

Briefly in english: Moving soon!

Ensimmäinen viikko uudessa kotikaupungissa

IMG_0590.jpg
IMG_0659.jpg
IMG_0644.jpg
IMG_0626.jpg
98e2bd9b-87c7-467c-b491-1b5864ba6823.jpg

Reilu viikko kulunut siitä, kun tultiin uuteen kotikaupunkiin. Päätettiin olla tehokkaita ja hoitaa kaikki pakolliset paperiasiat heti ekan viikon aikana kun Pyry on ollut lomalla ja ollaankin saatu oikeastaan kaikki asiat hoidettua. Instagramia seuranneet jo tietävätkin, että saatiin asuntokin heti ensimmäisten päivien aikana. Saimme kutsun muutamaan asuntonäyttöön ja kävimme vain yhdessä ja se natsasi! Ei voitu uskoa, kun asunnon vuokraaja soitti meille pari tuntia näytön jälkeen, että asunto on meidän jos niin halutaan. Ei tarvinnut kauaa miettiä, että otetaanko asunto vastaan, sillä se oli juuri sitä mitä oltiin haluttu (korkeat huoneet ja lautalattiat) ja siltä alueelta, johon haluttiin. Okei, vähän ehkä mietititytti se, että asunto on 5. kerroksessa, eikä ole hissiä ja ajatus rappusista ja väsyneestä kolmevuotiaasta. Noh, kunto kasvaa ja sitä rataa. :)

Meidän onneksi vuokranantajamme osasi sujuvasti englantia ja saatiin perjantaina käytyä läpi yli 10-sivuinen saksankielinen vuokrasopimus ehtoineen. Kysyimme miksi hän valitsi juuri meidät kaikista ehdokkaista, niin hän sanoi, että skandinaavit ovat olleet hyviä vuokralaisia ja asumistapamme ovat samanlaisia kuin saksalaisilla, niin mielellään vuokraavat asuntoja suomalaisille. Sopimus oli tosiaan aika pitkä ja ehtoja ja sääntöjä paljon ja osa niistä oli aika huvittavia, kuten “tuuleta asunto neljä kertaa päivässä 10minuutin ajan”, “älä asenna katolle satelliittiantenneja”, “talon seiniin ei saa kiinnittää kylttejä” yms. Ei ihan heti tulisi mieleen lähteä kerrostalon katolle heilumaan ja asentamaan antenneja. Avaimet saadaan loppuviikosta ja huomenna pitäisi varmistua myös se, että saadaanko muuttokuorma tänne maanantaiksi. Viikonloppuna tulee jääkaappi, astianpesukone ja pyykinpesukone ja tilattiin Ikeasta muutamia huonekaluja. Keittiö oli onneksi valmiina ja uusi. Useimmissa asunnoissa täällä ei ole keittiötä, onneksi ei tarvinnut alkaa sen kanssa säätämään. Asunto pintarempattiin täysin, niin ihanaa muuttaa uuteen eikä tarvitse heti alkaa pesemään seiniä.

Tänään täällä on vietetty Saksan yhtenäisyyspäivää eli on ollut lomapäivä. Ollaan pysytelty kotona ja käyty lähipuistossa, kaupungin juhlahulinat ei nyt jaksanut kiinnostaa. Viime viikko oltiin tosi paljon liikenteessä kun Pyryllä oli lomaa. Syötiin hyvin ja hoidettiin pakolliset asiat. Ja oltiinhan me Felixin kanssa jo muskarissakin Suomi-keskuksessa. Niin ja jätettiin hakemus päiväkotiin. Sen suhteen ei hirveästi ole odotuksia, sillä kuulemma kaikki päiväkodit on tosi täynnä ja osalla kestää kuukausia ja jopa vuosia saada paikka. Toivotaan, että meillä olisi onni matkassa siinäkin ja paikka järjestyisi jo pian, niin mäkin voin aloittaa työnhaun. Päiväkoti täällä maksaa vain ruokamaksun, joka on n. 25 euroa kuukaudessa! Hullua!

Nyt vain odotellaan, että päästään muuttamaan ja saadaan omat tavarat. Ja kovasti innostaa myös saksankielen opiskelu.

Tschüss!

Briefly in english: One week behind in our new home town. We got an lovely apartment, stay tuned!