Keittiön uudet pinnat

Ollaan nyt reilu vuosi asuttu nykyisessä kodissamme ja alusta asti ollaan haluttu vaihtaa keittiön pinnat, mutta jotenkin se on vaan jäänyt ajatuksen tasolle. Loppu vuodesta otettiin selvää paljonko ovien vaihto tulisi maksamaan ja yllätyttiin kuinka edullista se oli, joten pieni pintaremontti päätettiin aloittaa siltä istumalta. Kerman väriset ovet saivat tilalleen valkoiset ovet kultaisilla kahvoilla. Karseat työtasovalot saivat lähteä ja kaapin alle vedettiin ledivalonauhaa. Ruskean taustalaatan päälle laitettiin mattamusta laminaatti ja ruskea taso vaihtui myös mattamustaan Hahlen tasoon. Allas ja hana vaihdettiin, mustiin tottakai. :) Aika vähällä duunilla saatiin paljon freesimpi ilme keittiöön. Tuleepa muuten tasotkin pidettyä tosi puhtaana koko ajan, nimittäin tuossa mattamustassa näkyy aika hyvin kaikki leivänmuruset ja roiskeet. Mitäs pidätte?

Meidän kylppäri ja vessa on myös varustettu tuolla samalla ruskealla teemalla, mutta luulenpa, että ne jätetään seuraaville asukkaille tehtäväksi jos haluavat. Pääasia, että kaikki tilat, joissa vietetään enemmän aikaa, miellyttää nyt omaa silmää. 

 

Briefly in english: Made a small kitchen renovation in our home. 

Seepra seinällä

Valkoinen keittiön seinämme on jo pitkään odottanut jotain täytettä. Tällä viikolla seinää kaunistamaan ripustettiin Artekin 75 Years -juhlavuosijuliste. Kokoa julisteella olikin aika reippaasti, toimisi ehkä paremmin korkeammalla huonekorkeudella. Jääköön siihen nyt odottamaan parempia ideoita. :)

 

Briefly in english: Artek 75 Years poster is new in our kitchen. 

Inspiraatiota Habitaresta

Hei pitkästä aikaa! Onkin ollut pitkä blogihiljaisuus, ei raportoitavaa hiekkalaatikon reunalta. Päivät ja viikot ovat toistaneet aika lailla samaa kaavaa, aamupäivät ollaan oltu leikkipuistoissa, sitten päikkärit ja illalla urheilemaan tai sohvan nurkkaan lojumaan. :)

Kävimme pikkuherran kanssa tänään Habitaressa hakemassa inspiraatiota syksyyn kauniista sisustuksista. Tämän vuoden uudistusta on paljon hehkutettu ja täytyy kyllä sanoa, että paljon on parannusta tapahtunut edellisiin vuosiin. Kauniit osastot toisensa jälkeen toivat inspistä ja ideoita, joita olisi kiva päästä toteuttamaan omassa kodissa. Toki messuilta edelleen löytyy se karmea suurten huonekaluvalmistajien kulmaus, mutta se on siirretty hieman kauemmaksi. Lapsia ajatellen messuille oli rakennettu oma puuhaosasto, joka tuli tarpeeseen meidän touhon kanssa. Hyvin hän malttoi vaunuissa istua, mutta pieni välistoppi energian purkuun tuli tarpeeseen.

Mukaan messuilta tarttui yksi esite, mikrosementti kiinnostaa tällä hetkellä kovasti. Meidän kylppäri ja wc on aika karmeat ja mikrosementti voisi olla ratkaisu muutokseen. Nopea (tai näin ainakin myivät) tehdä ja todella kaunis lopputulos. Nyt alkaakin armoton googlettaminen kyseisestä aiheesta. Jos jollakulla on mikrosementti vedetty laatoituksen päälle, niin mielelläni kuulen kokemuksia! 

Pari päivää vielä aikaa käydä messuilla, menkää fiilistelemään!

 

Briefly in english: Habitare Fair was full of inspiration.

Pojan huoneen sisustus

P5240154.jpg

Felixin huone alkaa olla vihdoin valmis. Huoneen sisustaminen on jäänyt vähän puolitiehen, huoneessa asuva kun ei hirveästi taida vielä sisustuksesta välittää. Mustavalkoisella mennään, ripaus minttua siellä täällä ja mummalan vintiltä kaivetut duplot tuovat väriä huoneeseen. Dubloista onkin tullut Felixin lemppareita ja siellä ne lojuvat pitkin lattiaa päivästä toiseen. No onhan nuo värikkäät rakennuspalikat ihan huippuja, äiti ja isikin on niistä aika innoissaan. :) 

Huoneen hylly on tuliterä, kasasimme sen eilen. House Doctorin Apart hyllynkannattimet tilasin OMAshopista, jonka takana häärii kaverini Anna. Kaupassa on kaikkea ihanaa, käykäähän kurkkaamassa! Hyllyt on vaneria, ostimme ne Bauhausista valmiiksi leikattuina. Alunperin olin suunnitellut kolme hyllyä päällekkäin, mutta kaksi näytti paremmalta, joten kolmas odottelee vielä paikkaansa. Luulen, että se pääsee meidän makuuhuoneen seinälle. 

Hauska aakkosprintti on saatu kaverilta lahjaksi, ei ihan perinteiset Ä niin kuin äiti ja J niin kuin juusto, vaan Ä niin kuin ääreishermosto ja J niin kuin jetlag. 

 

Briefly in english: A quick look on Felix's room. Colourful toys brings colour to black and white interior. Duplo's are his favourite. 

Kierrätyslöytö makuuhuoneen nurkassa

Olen etsiskellyt sopivaa yöpöytää makuuhuoneeseemme jo jonkin aikaa. Haaveena on ollut vanha kulunut pöytä ja vihdoin sopiva tuli vastaan Facebookin kierrätysryhmässä! Täydellisyyttä tämä ei vielä ole, mutta saa kelvata nyt ainakin väliaikaiseksi ratkaisuksi, kunnes parempi tulee vastaan. Olisi ihanaa jos tuo kukkanen ilostuttaisi aamuja pöydällä, valitettavasti kuvausassistenttini pitää huolen siitä, että pöytä pysyy tyhjänä ja laatikkoonkin säilötään vain tavaroita, joita voi heitellä lattialle. :) Seuraavaksi sitten valaisimen metsästykseen, joka luultavasti saa paikkansa yöpöydän yläpuolelta. 

 

Briefly in english: I found a nice table to our bedroom. Table is a finding from Facebook's recycling group.