Öljysäiliö 468

Kävimme illalla Kruunuvuorenrannassa ihailemassa upeaa punaista taivasta ja öljysäiliöön tehtyä valotaideteosta. Kruunuvuorenrannassa sijaitseva öljysäiliö on siis muunnettu valotaideteokseksi ja siellä on ollut mahdollista käydä nyt muutamana viikonloppuna. Tämä viikonloppu on viimeinen, jolloin siellä on mahdollista käydä sisällä, eli jos et ole vielä käynyt niin huomenna kannattaa suunnata sinne klo 18-21. Me oltiin tänään liikenteessä heti kuuden jälkeen, jolloin auringonlasku oli parhaimmillaan. Öljysäiliön valot eivät vielä tuolloin näyttäneet ulkoapäin juuri miltään kun ulkona ei ollut vielä pimeää. Jos sulla on aikaa, niin ota kahvit termariin ja istahda kalliolle pidemmäksi aikaa. 

 

Briefly in english: Oil silo 468 light artwork at Kruunuvuorenranta, Helsinki. 

Inspiraatiota Habitaresta

Hei pitkästä aikaa! Onkin ollut pitkä blogihiljaisuus, ei raportoitavaa hiekkalaatikon reunalta. Päivät ja viikot ovat toistaneet aika lailla samaa kaavaa, aamupäivät ollaan oltu leikkipuistoissa, sitten päikkärit ja illalla urheilemaan tai sohvan nurkkaan lojumaan. :)

Kävimme pikkuherran kanssa tänään Habitaressa hakemassa inspiraatiota syksyyn kauniista sisustuksista. Tämän vuoden uudistusta on paljon hehkutettu ja täytyy kyllä sanoa, että paljon on parannusta tapahtunut edellisiin vuosiin. Kauniit osastot toisensa jälkeen toivat inspistä ja ideoita, joita olisi kiva päästä toteuttamaan omassa kodissa. Toki messuilta edelleen löytyy se karmea suurten huonekaluvalmistajien kulmaus, mutta se on siirretty hieman kauemmaksi. Lapsia ajatellen messuille oli rakennettu oma puuhaosasto, joka tuli tarpeeseen meidän touhon kanssa. Hyvin hän malttoi vaunuissa istua, mutta pieni välistoppi energian purkuun tuli tarpeeseen.

Mukaan messuilta tarttui yksi esite, mikrosementti kiinnostaa tällä hetkellä kovasti. Meidän kylppäri ja wc on aika karmeat ja mikrosementti voisi olla ratkaisu muutokseen. Nopea (tai näin ainakin myivät) tehdä ja todella kaunis lopputulos. Nyt alkaakin armoton googlettaminen kyseisestä aiheesta. Jos jollakulla on mikrosementti vedetty laatoituksen päälle, niin mielelläni kuulen kokemuksia! 

Pari päivää vielä aikaa käydä messuilla, menkää fiilistelemään!

 

Briefly in english: Habitare Fair was full of inspiration.

Ensimmäiset synttärijuhlat

Eilen juhlimme etukäteen ensi viikolla vuoden täyttävää Felixiä. Synttärisankari nautti juhlista ja samanikäiset ja vähän vanhemmat kaverit pitivät huolen, että menoa ja meininkiä juhlissa riitti! Vauvavuosi vierähti hurjaa vauhtia ja innolla odotamme mitä kaikkea uutta tuo pieni poika opettaa meille seuraavan vuoden aikana. Kiitos kanssajuhlijoille ikimuistoisista juhlista! 

 

Briefly in english: We celebrated our son Felix's 1st birthday yesterday. Such a nice day!

1-vuotias blogi & arvonta!

Blogini ensimmäisestä postauksesta on tasan vuosi! Vuosi on vierähtänyt hurjaa vauhtia, liekö syynä tuo pikkujäbä, jonka vauhdikkuus vie mukanaan. :) Blogi on ollut kiva harrastus vauva-arjen keskellä ja uskoisin, että nyt kevään ja kesän lähestyessä postaustahtikin kiihtyy. Teitä lukijoita on kertynyt iso määrä viikoittain siihen nähden, että ajattelin aluksi vain muutamien kavereiden seuraavan elämäämme. Kiitos kaikille, jotka olette pysyneet mukana! Blogia voi seurata myös Facebookissa.

1-vuotiasta Lime & Lipstick -blogia onkin nyt hyvä juhlistaa pienellä arvonnalla. Arvontaan voit osallistua kommentoimalla tätä postausta sunnuntaihin 27.3 klo 22.00 mennessä. Voittajan nimimerkki julkaistaan arvonnan päätyttyä. Palkintona on setti kynsilakkoja ihanissa keväisissä väreissä. Kuvassa punaiset lakat näyttävät lähes samalta, mutta Mavalan lakka on persikkaisen punainen. :) 

Onnea arvontaan!

(Arvottavat tuotteet olen hankkinut itse.)

 

Briefly in english: Lime & Lipstick blog is 1 year old today. Big thanks to all readers! Nail polish draw is only for readers in Finland. 

Illalliskerhon tunnelmia

Lauantaina oli jälleen meidän vuoro houstata illalliskerho, joka järjestettiin nyt neljättä kertaa. Pyrimme kokoontumaan porukalla kerran kuussa yhteisen illallispöydän ääreen. Viimeksi järjestimme illallisen italialaisittain ja tällä kertaa kokeilimme libanonilaisen keittiön herkkuja. 

Alkuun söimme Taboulleh-salaattia ja pääruoaksi oli pitaleipiä, joiden täytteeksi teimme karitsanjauhelihasta maukasta sekoitusta, johon tuli mm. fetaa, pinaattia ja tomaattimehua. Ruokien reseptit poimimme Tomi Björckin Huippukokin kotiruokaa 2 -kirjasta. Jännitykseltä ei vältytty, sillä teimme pitaleipiä ensimmäistä kertaa ja aikaa mokailuun ei ollut. Hieman hässäkkää keittiössä oli, osa leivistä ei noussut kuprulle uunissa, uunin taaimmaiset leivät lässähtivät, joten ensi kerralla täytyy paistaa vain kaksi leipää kerrallaan uunin etuosassa. Onneksi leipiä oli kuitenkin sen verran ylimääräisiä, että jokaiselle saatiin onnistuneet versiot. 

Olipa taas mukava ilta, vesi kielellä odotetaan seuraavaa kokoontumista. Kiitti kaverit!

 

Briefly in english: It was our turn to serve dinner to our friends. We have this "dinner club" with friends and we gather together about once in a month. Last time we served Italian dinner, pictures are here

Kivaa laskiaisviikkoa!

Leivoin eilen pitkästä aikaa pullia, joista tuli sitten lopulta laskiaspullia. En yhtään ollut perillä leipoessani, että eilinen oli laskiaissunnuntai. Vieraiden saapuessa kävi ilmi, että laskiaispullaleipomukset olivat osuneet juuri oikealle päivälle, vähän huvitti. Näiden herkkukuvien myötä siis toivottelen kaikille hauskaa laskiasviikkoa! Jossain päin Suomea varmasti laskiasmäetkin odottavat pulkkailijoita. Täällä Helsingissä ikkunasta näkyy vain harmaata maisemaa ja pieniä likaisia lumikinoksia, jotka pikkuhiljaa sulavat pois. 

 

Briefly in english: Have a nice Shrovetide everyone!