Brunssi kummeille

Kutsuttiin Felixin kummit meille brunssille ja sunnuntain viettoon. Ihme kyllä, saatiin melko nopealla aikataululla järjestettyä kaikille sopiva päivä. Ihania tällaiset leppoisat sunnuntait! Tällä kertaa hain kaupasta melkein kaikki valmiina. Piirakan leivoin, mutta muut tarvittavat löytyivät helposti kaupan hyllyiltä, jäipä viikonloppuna aikaa muuhunkin kun kokkailuun ja leipomiseen. :)

P1010051.jpg
P1010032.jpg
P1010050.jpg
P1010088.jpg
P1010096.jpg
P1010044.jpg
P1010121.jpg

Briefly in english: Sunday brunch with friends.

Kevättä ilmassa

Meidän pääsiäinen on pääasiassa koostunut herkuttelusta ja kotona olemisesta. Tänään olemme saaneet nauttia auringosta, joka lämmitti mukavasti, kun vaellettiin pitkin Kallion katuja. Kellojen siirron myötä saadaan taas nauttia valosta pitkään iltaan. Alkaa olla jo tosi keväinen fiilis ja kova kesän odotus, kun auringon säteet lämmittävät poskia. Vielä saadaan hetki nauttia vapaista, mukavaa pääsiäisen jatkoa kaikille! 

 

Briefly in english: Happy Easter! :)

Illalliskerhon tunnelmia

Lauantaina oli jälleen meidän vuoro houstata illalliskerho, joka järjestettiin nyt neljättä kertaa. Pyrimme kokoontumaan porukalla kerran kuussa yhteisen illallispöydän ääreen. Viimeksi järjestimme illallisen italialaisittain ja tällä kertaa kokeilimme libanonilaisen keittiön herkkuja. 

Alkuun söimme Taboulleh-salaattia ja pääruoaksi oli pitaleipiä, joiden täytteeksi teimme karitsanjauhelihasta maukasta sekoitusta, johon tuli mm. fetaa, pinaattia ja tomaattimehua. Ruokien reseptit poimimme Tomi Björckin Huippukokin kotiruokaa 2 -kirjasta. Jännitykseltä ei vältytty, sillä teimme pitaleipiä ensimmäistä kertaa ja aikaa mokailuun ei ollut. Hieman hässäkkää keittiössä oli, osa leivistä ei noussut kuprulle uunissa, uunin taaimmaiset leivät lässähtivät, joten ensi kerralla täytyy paistaa vain kaksi leipää kerrallaan uunin etuosassa. Onneksi leipiä oli kuitenkin sen verran ylimääräisiä, että jokaiselle saatiin onnistuneet versiot. 

Olipa taas mukava ilta, vesi kielellä odotetaan seuraavaa kokoontumista. Kiitti kaverit!

 

Briefly in english: It was our turn to serve dinner to our friends. We have this "dinner club" with friends and we gather together about once in a month. Last time we served Italian dinner, pictures are here

Helpot sämpylät

Onko parempaa kuin lämmin tuore sämpylä, jonka päällä on voita ja juustoviipale. Aiemmassa brunssipostauksessa vilahtikin muutama kuva sämpylöistä ja haluankin nyt jakaa teille tämän superhelpon ohjeen, jonka bongasin Modernisti Kodikas -blogista. Tämän ohjeen kanssa ei tarvitse käsiä sotkea ja taikinan voit tehdä valmiiksi jääkaappiin illalla, odottamaan viikonloppuaamun herkutteluhetkeä. 

Sämpylät

10 dl vehnäjauhoja

3 dl ruisjauhoja

1 pussi kuivahiivaa

2 tl suolaa

7,5 dl vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää lämmin vesi. Sekoittele taikina tasaiseksi lusikalla, peitä kulho ja laita se jääkaappiin tunniksi pariksi tai koko yöksi odottamaan aamua. Nostele sopivan kokoisia taikinanokareita lusikalla leivinpaperin päälle pellille. Paista 230 asteessa noin 30 minuuttia. 

Kivaa laskiaisviikkoa!

Leivoin eilen pitkästä aikaa pullia, joista tuli sitten lopulta laskiaspullia. En yhtään ollut perillä leipoessani, että eilinen oli laskiaissunnuntai. Vieraiden saapuessa kävi ilmi, että laskiaispullaleipomukset olivat osuneet juuri oikealle päivälle, vähän huvitti. Näiden herkkukuvien myötä siis toivottelen kaikille hauskaa laskiasviikkoa! Jossain päin Suomea varmasti laskiasmäetkin odottavat pulkkailijoita. Täällä Helsingissä ikkunasta näkyy vain harmaata maisemaa ja pieniä likaisia lumikinoksia, jotka pikkuhiljaa sulavat pois. 

 

Briefly in english: Have a nice Shrovetide everyone!